Vanliga problemområden för hundar

 hund_174178685Hundar är precis som människor. Båda råkar ut för både det ena och det andra, och man får hoppas att man kommer helskinnad ut ur situationen. För de tillfällen då detta inte helt och hållet är fallet är det ju bra att veta hur man bäst hanterar dessa problem.

Problem med magen

En hunds mage är känslig på många sätt och det kan lätt hända att de får diarré eller kräks om de fått i sig något olämpligt. För referens brukar man säga att en frisk hund har avföring mellan en och tre gånger om dagen och denna är fast nog att kunna plockas upp. När detta avviker kan det bero på något som hunden fått i sig. Om man kan se till att hunden håller sig borta från allt på denna lista löper de ofta betydligt mindre risk för problem med magen.

Problem med tassarna

Hundar kan råka ut för en hel del med sina tassar och som en ansvarsfull ägare bör man göra det till en rutin att se över dessa. En skada på en tass kan vara mycket handikappande och kan lätt bli akut. Att klippa klorna är ett bra sätt att förebygga problem som annars kan uppstå, och det är något man bör träna sin hund att acceptera redan när den är valp. Vissa hundar har dessutom känsliga trampdynor och tar lätt skada av saker de stöter på ute i naturen. En hund som har detta kan dra stor nytta av att använda skor som ett skydd för tassarna.

Problem med huden

Det finns en hel del saker som kan skada huden på en hund, allt från klåda till sår  kan vara problem som man måste hantera. Klåda kan bero på orsaker som parasiter, allergier, infektioner med mera. Vissa gånger kan det vara lätt att hitta orsaker och andra gånger kan man behöva ta in hunden till veterinären.  Så är också ett område där man kan göra en del själv och andra gånger bör åka in med hunden. I dessa fall är det bra att veta hur man utför sårrengöring på hundar.