Bästa fodret till en vuxen hund

Det finns ett antal potentiella dieter för hundar, men det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för din fyrbenta vän. För att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut, tänk på dessa faktorer när du bestämmer vad du ska mata din hund.

Det är viktigt att komma ihåg att alla hundar är individer. En diet som kan vara bra för din väns hund, kan faktiskt vara helt olämplig för din hund. När det gäller en daglig diet för din hund är det viktigt att rådgöra med din veterinär. Hundägare antar ofta att mer protein är bättre eftersom hundar utvecklats som köttätare, men det är inte så. Våra moderna hundar är faktiskt allätare och kräver inte stora mängder protein i kosten.

Mängden mat som din hund behöver beror främst på hundens storlek, ras och ålder samt hur regelbundet den tränar. Nyckeln är att du inte ger hunden för mycket, eller för ölite mat. Om du någonsin är osäker, be din veterinär att bedöma din hunds kost och näring, och dess tillstånd samt övergripande hälsa. För vuxna hundar blir foder som innehåller måttligt protein och lågt till måttligt fett rekommenderat. Du kan klicka här för att välja rätt foder för din hund.

in Okategoriserade.