Lek med din hund

Hunden är människans bästa vän och det finns det många som kan bevisa. Hundar är lojala djur som älskar att hålla igång och leka. De gillar många olika slags lekar och några av dem går ut på att springa och få tag på någonting, som en slags jakt. 

Apport

ApportLekar är inte bara underhållande och roliga att göra men de är också en bra träning för hunden som övar på sitt sinne för att hitta saker under kort tid. Det medför också att det bildas ett starkare förhållande mellan familjemedlem och hund, något som bara har positiva sidor. Lekar som att fånga bollen, apport och kasta frisbee är några lekar som de flesta hundar tycker mycket om att utöva. De är enkla att göra och det enda man behöver är en boll eller frisbee och en yta för att springa på exempelvis i trädgården och det är en bra träning för både människa och hund.

Söklekar och skattjakt

Skattjakt är en annan populär lek som man kan utöva under promenaden och även inomhus. Det gäller att man ska gömma eller lämna kvar en leksak när hunden inte ser. Efter ett tag ska man få hunden till att gå tillbaka och söka efter sin leksak och berömma den väl när den funnit sin skatt. Här får du tips på många roliga söklekar. Det är det perfekt att använda sig av en speciell hundleksak eller en bit godis som man kan gömma, du hittar det och mycket annat på denna sida. Där finns det små bollar, repleksaker och tuggben i återvinningsbart gummi som man kan fylla med godis. Det finns också passande tuggleksaker för valpar som gärna biter och tuggar på mycket när de växer och upplever nya saker.Lekar är också bra träning för hunden och lär denne att vara uppmärksam, lydig och samarbetsvillig. Dessutom är det roligt såklart!