Hundtillbehör

När man skaffar hund vet man att det tillkommer extra utgifter varje månad. Hunden ska inte bara försäkras och få mat, den ska även har skålar, en sängplats och många andra saker. Vilka hundtillbehör är bäst att ha hemma?

Sängen

En hundsäng är nästan ett måste. Det ska finnas en plats där hunden kan gå och slappna av. Där han eller hon känner igen alla dofterna och alltid är välkommen. Sängen kan gärna få stå i ett rum där det ofta är människor, såsom vardagsrummet eller köket. Hunden, i jämförelse med katten, är ett flockdjur som känner sig som lugnast om andra en runt den. En katt vill vara ifred när den sover och ligga i lugn miljö, men det behöver inte alltid hunden.

Västen

En reflexväst kan en dag vara det som räddar livet på din hund. Under vinterhalvåret lever vi svenskar i mörker och varje promenad längs trafikerade vägar blir en risk. Om hunden kommer lös från kopplet, har ett flexikoppel kan den hamna i trafiken. Bilarna kan också köra närmare kanten än de borde eftersom de inte tro sig se någon där. Reflexvästen gör din hund synlig för omgivningen och gör den även lättare att hitta om den skulle springa bort.

Leksaker

Om hunden inte har några leksaker som kommer den att hitta på egna, och då kan det vara finskorna, barnens sockar eller en lockande möbel som får ta smällen. Tuggleksaker och bollar är perfekta leksaker för alla hundar. Har man en hund som gillar att tugga på saker kan man rädda många av hemmets ägodelar och även ge den fridfullare promenader genom att ge den en leksak eller pinne att tugga på medan man är ute och går. Leksaker är också ett jättebra sak att ta med när du ska aktivera hunden med annat än promenader, för man behöver inte alltid ge godis som beröm.