För dig som äger häst

Äger du en häst? Bor du kanske på en gård, eller har du din häst i ett annat stall? Oavsett vilket så är det otroligt viktigt att du tar hand om din fyrbente vän!

Trots att hästar är stora djur är de väldigt känsliga, och de kräver mycket tid. En hästägare tillbringar i stort sett hela sin lediga tid i stallet hos sin häst. Oavsett om du äger en liten ponny eller en stor häst, är det väldigt viktigt att du tar hand om den på rätt sätt. Klicka dig vidare här.

Hur tar du hand om din häst?

Det allra viktigaste att ta hand om är din hästs metabolism och hovar. Men innan du börjar, måste du registrera din häst på din adress. Efter det är det dags att ta tag i det praktiska. Hästar har en känslig mag- tarmkanal och kräver ständig tillgång till mat. Det allra lättaste är om du bor på en gård, eller har din häst på en gård, med tillgång till lösdrift. Detta innebär att hästen går i stor gräshage året runt. På vintern kan komplettering med hö dock behövas.

Att ta hand om hästens hovar är också väldigt viktigt, precis som våra fötter, utan de kan vi inte gå. Det kan inte heller hästar utan hovar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *